Selasa, 13 Mei 2014

NUTRIFERON & MANFAATNYA







Melambatkan  Penuaan ~ Formulanya  yang  unik merangsang pengeluaran  makrofag untuk mengurangkan  radikal  bebas,virus, dan kuman.

Meringankan Stress & Kelesuan ~ Meringankan kemudaratan y disebabkan oleh  keresahan,stress,kelesuan  dan  gaya  hidup  y  sibuk.

Melindungi  Dari Influenza ~ Ia  mengimbangi  kpd  respon alergi  persekitaran & pencemaran udara,melindungi dgn  berkesan drpd virus,mikrob,termasuk selesema,flu,alergi,inflamasi & influenza.

Melawan  Kanser & Tumor ~ Ia adalah  semulajadi mengandungi polisakarida y merangsang & mengaktifkan  immunoglobulin, melawan sel-sel tumor & kanser  juga mampu  mengurangkan ketidakselesaan pd waktu rawatan kimoterapi.

Mengukuhkan Sistem  Imun dlm masa  3 hari ~  Ianya  adalah  satu-satunya  nutriferon  semulajadi didunia.Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang & mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun  tubuh dgn mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuhT-cells,B-cells & mikrofag.


CADANGAN

untuk memelihara kesihatan~ p peket  sehari (tuang kedlm mulut  terus@campur dgn minuman panas @sejuk pada bila-bila masa.
Sewaktu rawatan influenza ~ 2-3 peket  sehari.
Lebih baik diambil bersama Vitamin C.

RETAIL PRICE vs HARGA JIMAT

Bermula 1 April 2014,
shaklee telah menetapkan bahawa harga jualan runcit sahaja layak
diberikan kepada bukan ahli.

Peraturan yang  shaklee tetapkan ini adalah  berdasarkan peraturan MLM malaysia.

Jika anda ingin  terus menikmati faedah harga ahli (diskaun 20-30%) utk stiap produk, saya menggalakkan semua pelanggan utk berdaftar di bawah saya.

Hanya rm75 seumur hidup atau belian melebihi 200 points (+-rm 650) utk mendptkan keahlian  secara  percuma.

Sila  hubungi  saya untuk  sebarang  pertanyaan
0139194486 ~DYAH

INFO TENTANG PANADOL ACTIFAST @ SOLUBLE vs PERFORMENCE DRINK SHAKLEE

Jangan ambil panadol actifast atau soluble jika anda rasa deman atau sakit kepala. Pengambilan panadol tersebut boleh memudaratkan kesihatan anda pada masa akan datang.
“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.
Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.
Alternative Treatment ( Tips )
Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .
Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.
Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.
Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.
Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?
Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam perut anda.
kredit: Pengalaman Seorang Blogger






anda  juga boleh rasai  sendiri kebaikan  performance drink  dari  shaklee...