Selasa, 5 Ogos 2014

ALFALFA SHAKLEE RAJA SEGALA TUMBUHAN

ALFALFA COMPLEX
>alfalfa shaklee ditanam tanpa semburan racun@bahan kimia
>pil alfalfa boleh dihancurkan dgn air sebagai minuman herba semulajadi
>tidak mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas @ cirit birit
>tiada perasa tiruan,pemanis,pewarna & pengawet tiruan
>membersihkan hati
>membantu melengkapkan zat & nutrien dalam pemakanan seseorang

ALFALFA shaklee kaya dengan vitamin & mineral.mempunyai vitamin B,C,E & K dalam jumlah yang seimbang.mengandungi mineral kalsium,magnesium,kalium,fosforus & zat besi.TURUT mengandungi fluorida,protein,mineral surih,serat,asid lemak & antioksidan.

BAHAYA KE SUPLEMENT ALFALFA SHAKLEE NIH???Lebih 1,500 tahun orang Cina kuno menggunakan alfalfa muda untuk merawat penyakit usus dan ginjal. Mereka juga merawat pesakit yang mengalami sakit sendi (arthritis) dan bengkak kaki akibat pengumpulan air (water retention).


Kini alfalfa masih digunakan oleh tabib herba untuk merawat penyakit ginjal, pundi kencing, dan kalenjar prostate bagi melancarkan pengeluaran air kencing. Ia juga digunakan untuk rawatan kolesterol yang tinggi, asthma, osteoarthritis, rheumatoid arthritis, diabetes, kekembungan perut dan masalah pendarahan seperti thrombocytopenic purpura. 

Bagaimana alfalfa dapat merawat penyakit-penyakit itu, tidak dapat  dijelaskan. Kajian saintifik masih tidak dapat menjelaskannya dengan baik tetapi berkemungkinan disebabkan alfalfa mengandungi protein dan vitamin K yang tinggi.
Terdapat banyak sangat khasiat alfalfa. Ini kerana akarnya yang jauh merantau ke dalam bumi. Jadi semua nutrient yang bagus2 telah diserap terlebih dahulu berbanding tumbuhan lain. Mungkin kalau kita nak nutrient lebih dari tu, kita kena berlumba2 korek tanah lagi dalam dari akar alfalfa. Telan alfalfa je lagi senang kan :")

JOM BERSIHKAN HATI

OLEH DATUK DR HAJI FAZILAH KAMSAH


Segala aspek kehidupan ini bermula daripada hati. Oleh itu di bawah ini ada beberapa cara bagaimana hendak mencuci hati. Diolah oleh pakar motivasi Datuk Dr. Haji Fadzilah Kamsah.

1. Dirikan solat dan banyakkan berdo'a - Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdo'a turut katakan "Ya,Allah jadikan hatiku bersih"

2. Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 X sebelum tidur - Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Disamping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.

3. Solat taubat - Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda.

4. Membaca Al-Quran - Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang- kurangnya bacalah "Qulhu-allah" sebanyak 3X.

5. Berma'af-ma' afan sesama kawan setiap hari - Semasa meminta maaf perlu sebutkan.

6. Bisikan kepada diri perkara yang positif - Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah-rendahkan kebolehan diri sendiri. katakan lah "Aku sebenarnya.. ....(perkara yang elok-elok belaka)

7. Program minda/cuci minda - Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati "Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif, positif". Menurut kajian saikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya

8. Berpuasa - Sekiranya dalam berpuasa, terhindar dari melakukan perkara-perkara kejahatan.

9. Cuba ingat tentang mati (Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila- bila masa).

10. Kekalkan wuduk.

ADA SESIAPA NAK BONUS TAK???

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM


TIME NIE MALAS NAK TULIS PANJANG BIAR GAMBAR BERBICARA
SAPA NAK DAPAT BONUS BANYAK NIH BOLEH CALL SAYA

013-9194486

SUSAH TAK ??
TAK SUSAH YANG PENTING USAHA...
BOLEH BUAT ONLINE @ OFFLINE
SAYA BUAT ONLINE SAHAJA...
ANDA BUAT UNTUK PART TIME ANDA DAPAT BAHAGIAN ANDA,ANDA BUAT FULL TIME ANDA DAPAT BAHAGIAN ANDA
NIAT UNTUK BANTU SEMUA ORANG SAKIT DAPAT KESIHATAN YANG LEBIH BAIK,ORANG YANG NK KURUS DAPAT KURUS DENGAN SELAMAT,ORANG YANG NAK CANTIK DAPAT CANTIK DARI DALAM..BUKAN SEKADAR MEKAPTUTUP CELA  SAHAJA TAPI KESIHATAN DALAMAN AWESOME..