Ahad, 21 September 2014

10 FAKTA MENARIK TENTANG SHAKLEE YANG RAMAI ORANG TAK TAHU:


1 ) Vitamin pertama shaklee ialah :Vitalized Minereals –Dihasilkan tahun 1915 ~  masih ade sehingga  hari ini.

2 ) Perkataan  VITAMIN dihasilkan  oleh  Dr Shaklee  hasil  gabungan perkataan Vitalized  Minereals.


3 ) Setelah  40  tahun memakan Vitalized Minereals (hr ni namanye Vita Lea) barulah Dr Shaklee menubuhkan syarikat  shaklee pd  tahun  1956.


4 ) Dr Shaklee meninggal pd  tahun  1985  setelah lebih  80  tahun  memakan  vitamin  shaklee.


5 ) Basic H Shaklee merupakan  pembersih organik bukan  racun  bukan  sabun yang  dihasilkan  pd  tahun 1960 sehingga  hari ini  masih  ada.


6 ) Instant Protein  Shaklee (ESP) dihasilkan dr KACANG  SOYA  BAKA  TULEN (non GMO soy)  pd  tahun 1961 sehingga  hari  ini masih  ada.


7 ) Syarikat  Shaklee membelanjakan USD300 juta  setiap  tahun untuk R&D produk  dan  setiap bahan-bahan yang  digunakan untuk menghasilkan  shaklee.


8 ) Syarikat Shaklee menjalankan 100 ribu ujian ke atas setiap produknya setiap  tahun.


9 ) Lebih  dr 65  saintis  bekerja dalam  Shaklee utk memilih ramuan  untuk menghasilkan  produk  shaklee.


10 ) Produk Shaklee disokong oleh lebih 100  kajian  saintifik dan kajian  klinikal yang dihasilkan dalam bentuk  jurnal sains dan  jurnal  perubatan.


Sehingga tahun  2012 Shaklee kekal sebagai syarikat  makanan tambahan (supplement) no 1 di Amerika  Syarikat (selepas lebih 50 tahun  diwujudkan).

# sebenarnya banyak lagi tentang shaklee yang sangat menarik untuk anda tahu...saya rasa kalau anda try & join sendiri barulah anda akan tahu kenapa saya cakap macam nih..  :)

seronokkan dapat kenal SHAKLEE  nih...dah tahu kenapa saya gile - gile sayangkan shaklee nih??
dah tahu kenapa kami yakin dengan falsafah shaklee ??
selamat , semulajadi , mesra alam..
jika anda seperti saya , jika anda sedang mencari suplemen , jika anda memerlukan khasiat suplemen
meh pm saya..saya bantu anda dapatkan kesihatan yang baik dengan shaklee...
kerana misi saya membantu semua orang menjadi lebih sihat insyaallah...
sihat untuk ibadah.. :)

013-9194486 ~ mardhiah ~ mydream master to be :)


http://www.shaklee.com.my/

https://www.facebook.com/shakleeproductsmalaysia

PEMINTA SEDEKAH VS PENGHUTANG??

assalamualaikum w.b.t


mungkinkah anda pernah melalui saat - saat seperti ini ??

tak tahu untuk memilih..??

 Datang 2 orang  ke rumah anda dan berhajatkan kepada sedikit daripada harta anda. Manakah yang lebih baik dan besar pahalanya.??Siapakah yang anda akan dahulukan untuk mendapatnya ?
1) Pengemis yang memohon sedekah
2) Sahabat yang ingin berhutang

 jom lihat kupasannya.. :)PENCERAHAN :


Orang yang meminta sedekah biasanya akan meminta daripada semua orang yang ditemuinya, samada kenal atau tidak. Kalau dapat, dapatlah. Jika tak dapat, dia pergi kepada orang lain.Tetapi bila seseorang mahu meminjam atau berhutang dengan seseorang biasanya dia akan fikir dulu masak-masak dengan siapa dia boleh berhutang.
Biasanya orang ini akan hanya pergi berjumpa dengan orang yang dia rasa boleh memberi hutang itu. Orang yang berhutang ini biasanya sangat berhajat untuk menggunakan duit itu bagi membeli sesuatu keperluan atau melunaskan sesuatu bayaran.

 Dalam kata lain, orang tidak akan berhutang kalau tak desperate (terdesak)


"Pada malam Isra’ Mikraj, aku melihat tulisan di atas pintu syurga: “Pahala sedekah ialah 10 kali ganda dan pahala memberi hutang ialah 18 kali ganda”. Aku bertanya Jibril, “Kenapa memberi hutang lebih banyak pahalanya daripada sedekah?” Jawabnya, “Kerana orang yang meminta sedekah dalam keadaan meminta sedangkan dia mempunyai harta. Sedangkan orang yang meminta pinjaman tidak akan meminta pinjaman kecuali kerana sesuatu keperluan.” (HR : Ibn Majah & Baihaqi).
"Tidak akan pernah berkurang harta yang disedekahkan kecuali ia bertambah, bertambah... bertambah."
(HR : At-Tirmizi)


KREATIF BERSEDEKAH :


1. Beli minyak wangi, tasbih, sejadah atau al-quran dan letakkan di masjid, surau atau musolla di pasaraya atau di R & R. Pasti akan ada orang yang akan menggunakannya.

2. Belilah beberapa buah kerusi lipat yang berkualiti, dan letakkan d dalam masjid. Supaya dapat digunakan orang yg memerlukannya.3. Beli makanan khas untuk burung-burung ada dijual di kedat pets. Letakkan pada bekas yang khas dan gantung di pokok bunga. Anda akan seronok melihat burung warna-warni berkicau riang tanda bersyukur.4. Setiap kali gaji keluar sediakan peruntukan khas untuk d sumbangkan sedikit kpd anak yatim atau fakir miskin. Atau simpan untuk dimasukkan ke dalam tabung masjid pada hari Jumaat nanti.5. Maaf... sambil anda duduk mencangkung di tandas awam seperti di stesyen minyak, apa salahnya anda ambil hos getah pancutkan air bersihkan lantai tandas tersebut.

6. Lepas makan, basuh pinggan sendiri. Kalau ada pinggan mangkuk yang kotor dan tidak di basuh oleh room mate basuhkan sajalah tanpa banyak merungut.

7. Berhenti di simpang yang tiada lampu isyarat, berilah orang lain jalan dahulu. Jika kita memandu di sebelah lorong kanan dan ada kenderaan dari arah belakang memberi isyarat untuk memotong kita, beri sajalah sebab mungkin dia dalam keadaan kecemasan atau tergesa-gesa sakit perut nak terbuang air besar @ nak terkucil ke...

8. Sambil duduk-duduk di atas karpet masjid atau surau ketika mendengar kuliah atau tazkirah, carilah sampah-sampah kecil seperti benang stokin orang, batu-batu kecil dan seumpamanya masukkan dalam poket anda sementara. Kemudian buang dalam tong sampah bila kita keluar masjid atau surau tersebut.

9. Susun selipar atau kasut orang yang pergi ke masjid atau surau siap sedia menghala ke arah jalan. Supaya memudahkan orang untuk memakainya tanpa perlu memusingkan badannya seperti selalu.
10. Sebarkan CCUK ini seberapa banyak kedalam group dari pelbagai media sosial yang kita ada link padanya. Kerana usaha anda tersebut akan diteruskan pula oleh orang lain begitulah seterusnya sehingga setiap kali orang membacanya anda akan juga dapat saham akhiratnya.
C & P from Masjid Sultan Mizan Putrajaya telegram group...

( sebarkan entry pada rakan - rakan yang lain 
semoga anda juga mendapat saham diakhirat kelak ..insyaallah)


013-9194486
#mmzPahala mmberi sedekah 10kali ganda. Pahala memberi hutang 18 kali ganda.. Renungkn...