Khamis, 30 Oktober 2014

ALFALFA COMPLEX JAMU MODEN




ALFALFA,WANITA,JAMU MODEN



wah !! macam seksi jee tajuk kan...

hehe 

haa nmpak tak lips tuh...

okay back to story jika anda seorang suami yang sedang mencari 

hadiah istimewa untuk cinta hati anda aka isteri tercinta...

ALFALFA COMPLEX adalah hadiah yang terbaik 

lagi istimewa bukan isteri je suami pon boleh turut serta sekali..

haa best tak ??

BESTLAA!!
ada dalam 2 size 330 tablet dan 700 tablet






alfalfa complex shaklee dihasilkan oleh Dr.Shaklee mengandungi sumber asli dari pohon Alfalfa yang tinggi kandungan klorofil dan nutrisinya untuk menyokong keseluruhan kesihatan. Alfalfa Complex yang matang sahaja akan dipilih untuk diproses. 
Akarnya tumbuh 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap semua nutrisi yang diperlukan selepas itu baru diproses menjadi pil. Tolong  jangan keliru dengan Alfalfa Sprout yang berada di pasaran seperti dijual di kedai organic.

saya kongsikan disini 'keseksian ' ALFALFA DALAM RAHSIA KEWANITAAN ANDA

dah tak ade rahsianya daa.. 



  • merawat keputihan yang di alami oleh para wanita. Keputihan yang teruk boleh menjejaskan kebersihan kawasan miss'V' wanita dan lagi teruk andai keputihan tu mengeluarkan bau. 
  • merapatkan serta mengetatkan lagi miss 'V'. Rata-rata testimoni menyatakan kehebatan sebegitu. Si suami akan memuji-mujilaa si isteri ni sebab rasa kehangatan seperti malam pertama dulu. Alfalfa mengetatkan lagi tisu-tisu miss 'V' isteri dan kuasa grip akan jadi lebih power.
  • menganjalkan lagi 'asset' anda ;)
  • memberi tenaga yang berterusan kepada suami & isteri. 


1001 KEBAIKAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE


* Menegangkan payudara
* Rawat masalah keputihan
*  Bertindak sebagai kacip fatimah wanita
* Buang angin dlm badan
* Milk booster
* Buang toksik dalam badan
* Cuci buah pinggang dan rawat kencing kotor
* Neutralkan asid dalam badan
*  Legakan sakit sendi dan belakang.
* Legakan pms
* Hilangkan kelesuan dan tekanan
 * Bagus untuk allergic dan keradangan
* Rawat asma




banyak lagi kegunaan alfalfa nih  sila  klik disini  :)


sila ambil perhatian

jika anda pesakit tiroid..anda tidak boleh mengambil suplemen alfalfa..

*saya akn sambung update entry ini slps ini :)

hubungi saya 013-9194486

Selasa, 28 Oktober 2014

TIPS MEMBANTU ECZEMA DAN GATAL - GATAL

Mungkin dah ramai yang tahu pasal eczema ini TETAPI saya yakin masih ramai juga yang tak tahu cara nak menangani masalah ini kan??


tips yang akan saya kongsikan di bawah mungkin mampu membantu anda semua dalam masalah

gegata / eczema / kulit kering & bersisik

saya sangat memahami masalah anda kerana saya dan anak - anak juga penghidap eczema 



Isnin, 27 Oktober 2014

TIPS ANAK PINTAR DAN SIHAT



KESIAN ANAK - ANAK ...SENTIASA SAKIT. BAGAIMANAKAH MEREKA AKAN MEBINA
PENGALAMAN YANG INDAH JIKA HARI MEREKA SURAM DAN TIDAK BERMAYA...

pengalaman kanak - kanak dalam membesar akan memberikan impak yang sangat hebat dalam membentuk kehidupan di masa akan datang...
saya sediakan tips untuk anak anda kekal bertenaga cergas dan sihat
INSYAALLAH..


Sebagai ibu bapa memang kita seharusnya memikirkan tentang 

anak-anak kan?

kalau ada anak yang bermasalah lagilah kita tak henti fikir betul tak?

macam mana nak bagi dia sentiasa sihat..cergas sentiasa fokus dalam pelajaran

saya juga adalah seorang ibu yang mempunyai 4 orang cahaya mata

dan anak - anak saya ada masalah eczema,asthma

semestinya setiap kali serangan datang saya tak lena tidur..

HARI HARI TERAKHIR DOUBLE PROMOSI

semakin hampir ke pengujung bulan oktober 2014

hampir tamat promosi berganda dari shaklee..

mungkin ada yang masih tak tahu

bulan oktober ini promosi MEALSHAKES & ESP



MEALSHAKES beli 3 canister dapat 4  canister

esp pulak get 6 free 1 = 7 canister

mealshakes = rm 114 ~1 bekas x 3 = rm 342 / 4 
                              
                                     = rm 85.50

anda jimat rm 28.50 untuk setiap 1 canister

jimat tak ???

PETUA KULIT LICIN & CERAH BERSERI


wah wah mardhiah cantiknye poster....
hihi,
dah beberapa hari tak update blog
kerana beberapa kesulitan 
NOW I'M BACK!!!!
bukan nak cerita pasal poster sebenarnya nih...
nak cerita pasal apakah kebaikan atau faedah yang anda dapat bila anda memilih set 
untuk kulit licin cerah & berseri 
dengan SHAKLEE  nih...

VITAMIN E :
* mengurangkan kedut  & garis halus dimuka
* tona kulit sekata
* pulihkan tekstur kulit
* mengurangkan jerawat

&
* memudarkan parut

Khamis, 23 Oktober 2014

HARI CUTI DEEPAVALI DI PRINZPARK HOTEL


teruja dengar percutian kat prinzpark hotel kan!?

tempat yang sangat menarik dekat dengan complex sukan TER dan masjid terapung...

kuala ibai..





sebenarnya bukan nak cerita pasal tempat yang menarik nih tapi nak cerita pasal MASTER TOUR TERENGGANU...

4 orang master berkongsi rahsia kejayaan , tips kejayaan dan cara nak capai matlamat dan impian

ade perkongsian dari DR NADIA lagi..
banyak sangat ilmu yang dapat hari nie..

walau berkorban masa rehat sekejap je yang penting syok dan berbaloi...

thnz to all master  yang sudi berkongsi kisah anda semua..





[  SAYA SUDAH SHAKLEE, SUDAHKAH ANDA ?? ]

MY # SHAKLEE EFFECT

sebelum saya bershaklee

- saya seorang yang negatif
-saya seorang yang tiada matlamat dalam hidup
( no goal )
-saya mempunyai masalah kesihatan

selepas saya bershaklee

-saya seorang yang lebih positif
-saya ada matlamat hidup
bukan angan - angan
-saya TIADA LAGI GASTRIK,ASMA
BERAT BADAN SAYA TURUN 3 KG!!!













SHARING DR DR NADIA









YESS SAYA BOLEH!!!


saya yakin ramai lagi orang - orang di luar sana yang strees
dengan keadaan kewangan sekarang..

fikirlah jika anda tidak berubah sekarang
BAGAIMANAKAH NASIB KELUARGA ANDA DIMASA AKAN DATANG??

anda perlu lakukan sesuatu untuk keluar dari 'ZON SELESA'lah sangat...

dengan setiap bulan loan PTPN loan kereta tak masuk sewa rumah lagi...
belanja dapur...
ADE TAK DUIT UNTUK ANDA keluar DARI TEMPAT anda 
MELIHAT CIPTAAN ALLAH YANG INDAH NI??

saya yakin ramai yang tak mampu!!
sampai bila nak bertahan??

SAYA PILIH SHAKLEE 
SAYA SEDANG MENANAM BAJA

anda ingin menjadi seperti 
master saya??

sedang menuai hasil



anda tak akan dapat bayangkan keadaan dia ketika die juga sedang menanam baja seperti saya...


MLM SHAKLEE BUKAN SKIM CEPAT KAYA!!


man jadda wajadda
siapa yang berusaha dia pasti akn berjaya!!


inginkan suplemen SHAKLEE sebagai makanan tambahan untuk anda sekeluarga??
inginkan SHAKLEE sebagai peluang jana pendapatan anda ??

hubungi saya ~~~

SID MAR
013-9194486
cod-tok jiring,gong badak,manir ,sekitar bandar kuala terengganu
kurier ke seluruh negeri



Selasa, 21 Oktober 2014

SET KESIHATAN IBU DAN BAYI DALAM KANDUNGAN

dah lama sangat nak buat entry tentang set nih sekarang barula boleh di keluarkan lame berperam dekat draft..

mesti ramai ibu - ibu diluar sana yang masih tercari - cari suplemen untuk bayi dalam
kandungan dan juga kesihatan diri sendiri kan?
SHAKLEE ada menyediakan set untuk ibu hamil sebenarnya...




ini dia ...
ESP,  B COMPLEX, OMEGA GUARD, VITA C PLUS, & VITALEA


setiap satu  mempunyai fungsi yang berbeza...

saya ceritakan dibawah ini...

Isnin, 20 Oktober 2014

PERBEZAAN GMO & NON GMO?

assalamualaikum semua..

baca tajuk nampak macam hot topik tak? :)
okay..sebenarnya saya nak ceritakan pasal  ESP SHAKLEE...esp niekan hot item..produk terlaris di pasaran jadi mestilah ramai yang nak tahu lagikan...
ada yang tahu minum je tapi tak tahu pon pasal gmo non gmo nih..
apa perbezaannya,apa kebaikannya..betul tak...

okay..

MAKSUD GMO

GMO (Genetically Modified Organism) adalah tumbuhan atau haiwan yang telah dimodifikasi atau diubahsuai secara genetik menggunakan teknologi kejuruteraan genetik. Wah.. Kedengaran sangat hi-tech kan. Soya adalah makanan yang mempunyai banyak kebaikan namun begitu disebabkan wujudnya soya yang dimodifikasi secara genetik adakah soya masih memberikan kebaikan kepada kita? Jom kita tengok kebaikan dan keburukan soya antara soya GMO dan soya Non GMO.

Kenapa wujudnya soya GMO

Soya GMO terjadi kerana pengeluar/pengusaha ingin memenuhi permintaan pengguna terhadap produk soya. PeNgeluar/pengusaha soya ingin meningkatkan penghasilan soya pada kos yang minimum. Selain itu, soya GMO juga didapati dapat mengurangkan masalah sepanjang penanaman soya seperti masalah jangkitan penyakit. Selain itu soya GMO dihasilkan bagi menambah baik kandungan di dalam soya tersebut.
Kenapa soya GMO tidak selamat untuk dimakan?

Pengambilan soya GMO meningkatkan risiko untuk mendapat reaksi alahan. Di UK, alahan terhadap soya meningkat sebanyak 50% selepas soya GMO diperkenalkan di pasaran. Soya GMO memperlahankan proses penghadaman protein di dalam soya tersebut. Soya GMO menurunkan paras enzim penghadaman. Keadaan ini membawa kepada alahan terhadap pelbagai makanan. Selain itu soya GMO juga adalah toksin, Ini menyebabkan gangguan kepada fungsi hati. Soya GMO juga mengganggu sistem pembiakan lelaki dan wanita. Di samping itu, soya GMO menganggu pertumbuhan dan perkembangan bayi dalam kandungan. Oleh itu, ibu mengandung perlu berhati-hati dalam mengambil produk soya sepanjang tempoh kehamilan.

Shaklee sendiri mempunyai produk dari soya iaitu ENERGIZING SOY PROTEIN , TETAPI soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP adalah soya Non GMO. Dalam proses penghasilan ESP, soya yang digunakan dicuci menggunakan air bagi mengekalkan kandungan di dalam soya. Sesetengah pengeluar produk soya menggunakan alkohol dalam pemprosesan soya. Pemprosesan menggunakan alkohol boleh menghilangkan isoflavones yang terdapat di dalam soya.ESP  diproses pada kadar suhu yang rendah. Shaklee menggunakan proses persijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP) untuk memastikan kacang soya yang digunakan adalah bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.




Saya: Tok, asyik minum soya je. Tak bahaya ke? Orang cakap boleh kena kanser.

Tok: Bahaya apanya ira. Tok ni dah dekat 80 tahun. Takde pon kanser-kanser ni. Minum soya dari dulu tak pernah berhenti sebab tok suka snagat dengan soya
Saya: Tok, orang cakap minum soya boleh jadi mandul
Tok: Mandul apanya? Tok dapat 11 orang anak.
Saya: Tok, ESP Shaklee ni tok minum sedap ke?
Tok: Tiap bulan tok nak boleh dak ira?
Saya: Bolehhhh:)

Perbualan kak ira ( my master dengan tok )





Baca lagi tentang ESP disini :)
TeNTANG protein ESP lagI... ;)
artikel asal perbezaan GMO & NON GMO

jika anda perlu memerlukan ESP ini saya ade sharekan sekali mdengan kombinenye boleh rujuk pada artikel yang sudah saya sediakan link..

ingin mencuba  boleh hubungi saya :-

MAR ~ 013-9194486

Ahad, 19 Oktober 2014

MAKANAN PEMBAKAR LEMAK



salam semua...

disini saya kompile kan beberapa jenis makanan yang membakar lemak dalam badan anda hasil darp pembacaan saya di beberapa laman web insyaallah mampu membantu anda jika dilakukan secara konsisten...

Tidak lupa juga jika anda perlukan bimbingan saya dalm menurunkan berat badan dengan suplemen SHAKLEE boleh hubungi saya di ~ 013-9194486 > MAR

saya sedia membantu anda tanpa sebarang bayaran...  :)


jom layan and praktikkan dalam pemakanan seharian kita disamping suplemen yang semulajadi, selamat & berkesan untuk pelbagai masalah anda insyaallah..

TIPS MERAWAT RESDUNG

assalamualaikum w.b.t

terima kasih readers kerana singgah di blog saya..

semoga anda semua dirahmati ALLAH sentiasa...

ssat nie saya sangat berminat dengan tajuk resdung ini..

kerana saya dan 2 orang anak saya penghidap resdung...

apakah maksud resdung??


Resdung  ialah sejenis penyakit hidung disebabkan RADANG pada membran dan sinus pula adalah rongga dalam tulang muka yang diselaputi mukosa atau membran dan apabila bahagian terbabit dijangkiti virus, bakteria atau kulat itu boleh menyebabkan berlaku radang.

Rabu, 15 Oktober 2014

RESEPI MASKER LAGI..!!


SALAM PAGI READERS...

daa nak masuk luch time daa kan...
pada sesiapa yang tengah dok relex kat rumah tuh
jom try this...


Pakar kulit setuju bahawa ramuan semulajadi adalah sangat mujarab untuk kesihatan tubuh dan kulit. Oleh itu, ramuan penjagaan kulit yang dibuat sendiri daripada bahan semulajadi pastinya paling sesuai untuk semua kulit termasuk yang bermasalah. 

Buah-buahan, madu, lemon dan oat adalah antara makanan yang sering digunakan untuk membuat masker wajah. Bahan-bahan ini tidak merengsakan kulit, membantu kulit berjerawat dan menggelupas malah turut membantu mengurangkan saiz liang roma. 

Rawatan wajah secara semulajadi yang menggunakan air tangan sendiri boleh memberi penjimatan berganda. Bolehlah anda jimatkan duit pergi spa ataupun membeli masker di kedai. Kalau buat di rumah, boleh together-gether dengan suami isteri malah seisi keluarga jugak. Kan dah menyambung silaturrahim gitu..

MASKER STRAWBERRY YOGURT

Bahan-bahan :

6 biji strawberry segar (dilecekkan)
1 sudu makan yogurt asli (tanpa perisa)

Basuh buah strawberry, lecekkan dengan garfu dalam mangkuk hingga hancur.
Masukkan campuran yogurt dan kacau hingga sebati.
Selepas kedua-dua campuran menjadi adunan kental dan melekit, tepekkan di wajah anda.
Biarkan selama lebih kurang 20 minit, bilas dengan air suam






MASKER TELUR & AVOKADO

Bahan-bahan:

Sebiji telur (putih telur sahaja, kuning goreng dan makan. Jangan membazir ye)
Setengah biji avokado
1 sudu makan perahan limau






Masker ini sesuai untuk anda yang inginkan kulit wajah yang halus, lembut dan tidak kering.
Pukul putih telur dalm mangkuk hingga kembang.
Cincang atau lecekkan buah avokado hingga lumat dan lembut
Tuang putih telur, avokado dan perahan limau tadi ke dalam blender
Kisar hingga jadi pes dan tepekkan ke muka anda.
Biarkan selama 5 minit dan bilas dengan air suam

MASKER EMPINGAN OAT

Bahan-bahan:

Sebiji timun
2 sudu makan yogurt asli
Setengah cawan empingan oat

Masker ini untuk bertindak seperti scrub untuk menghapuskan blackhead dan whitehead di muka.

Hiris timun dan kisar
Masukkan yogurt dan empingan oat yang telah disukat.
Sebaik sahaja campuran ini menjadi pes, oleskan di wajah dan biarkan selama 10 minit, kemudian bilas dengan air suam. Untuk lebih efektif, pakai penyegar (daripada produk bebas kimia) selepas pemakaian masker ini.



MASKER EPAL

Bahan-bahan:

Sebiji buah epal
3 sudu makan madu

Masker ini sesuai untuk mengecilkan liang roma.

Kupas kuliit epal, hiris dan kisar bersama 3 sudu makan madu sehingga menjadi pes. Sapukan ke seluruh wajah dan biarkan selama 15 minit.
Bilas wajah dengan air sejuk dan nikmati kulit wajah yang tegang dan halus


MASKER SODA PENAIK

Masker ini  untuk orang yang menderita bintik hitam di muka

Bahan-bahan:

Soda penaik
Air

Pastikan anda guna soda penaik ye, bukan serbuk penaik.
Campurkan kedua-dua bahan ini sehingga menjadi pes tebal dan pakaikan pada wajah. Kemudian urut perlahan dan lembut pes tadi ke wajah dan biarkan selama 10 minit.
Bilas dengan air suam.



KREDIT TO: siti nurafida noh
thnx sis :)

oleh kerana saya seorang SID...
saya mempunyai cara tersendiri untuk buat masker khas dr suplemen SHAKLEE..
mama cerry pernah cakap yang kos masker kami lebih kurang tak sampai rm 10...

masker yang berkhasiat , selamat, semulajadi hanya berharga RM 10??!!

anda WAJIB percaya kerana ini adalah FAKTA..

hehe..








ANDA INGIN RASAI SENDIRI bermasker dengan supplemen shaklee??

jom semua hubungi saya sekarang...

013-9194486 ~ MAR


RESEPI NASI ARAB ( air tangan mak kite )

assalamualaikum semua...

pagi ni saya nak share pasal resepi nasi arab

resepi dari ummi tersayang,tak tahulah dia copy paste dari mana

yang pasti nasi arab die 

mendapat tempahan di pejabat abah..di kelas mengaji kiteorang... :)

dan YANG PALIING PALING tak lupa

nasi nie my fevret...

yeehaa!!!

alkisahnya saya disuruh oleh ibu tersayang untuk menulis resepi untuk diletakkan 
di dalam bekas..
umi saya jual bukn yang dah siap masak yee..yang belom siap..
dalam 1 bekas nie ada resepi,rempah bagai and tak lupe 
beras panjang...



okay back to resepi...
cop jap

gambar sebenar kemudian saya update yee...
tak ambil gambar pon time die memasak nasi nie...


okay jom layan....

INGIN MEMBUAT PEMBELIAN BARANGAN SHAKLEE ???

Bismillahirrahnirrahim...

dalam keadaan diri yang kurang 'sihat' ini saje dok membaca di grup Anugerah Terindah..baca post nanny NUR ZAHIRAH...
bersemangat sedikit rasanya...takperlah 'kukebas' kaki yang penting tangan ku boleh menaip walupon semangat kadang datang pergi ku cuba melawan sakit ini...
mungkin 'something' tu tengok aku macam nie...gembira bagai sb aku dah kalah..KALAHKAH aku..
TIDAK!!!aku nak menang...



so now aku nak buat post pasal pembelian produk shaklee..
mungkin ade yang nak beli barang sendiri kan...tapi uols semua tak de keahlian lagi...
 okay disini ku sertakan caranya...
semoga sedikit info ini boleh membantu uols...




cara untuk mendaftar sebagai ahli shaklee  :

1. uols yang tinggal di tempat yang ada branch shaklee boleh mendaftar terus disana .ade borang keahlian disediakan..

2. isi borang kemasukan melalui online...( yang nie memang wajib call saya yee... )

PALING PENTING GUNA ID YANG SAYA PUNYE... ID SHAKLEE : 1103490

terima kasih kerana menjadikan saya sebagai sponsor anda.. :)





dibawah adalah maklumat yang diperlukan untuk anda mengisi borang keahlian shaklee online / di branh :

1. Nama 
2. IC nombor baru
3. Nama pasangan 
4. IC nombor baru
5. Alamat surat menyurat (Isikan alamat sama untuk ketiga2 jenis alamat jika memang 
sama untuk memudahkan pengurusan)
Nombor telefon (isi nombor pada ketiga2 tempat: Mobile, rumah, ofis dengan 
nombor sama untuk mudah dihubungi upline untuk coaching)
7. Nombor akaun bank
8. Bank Mana
9. Isu bonus dalam bentuk EFT (electronic fund transfer)
10. Agama
11. Email address



ANDA WAJIB MEMBELI KIT SHAKLEE bernilai RM 65 + POS rm 10 (SM ) / rm 20 (SS)



SEKIRANYA...

anda membuat pembelian produk yang mencecah jumlah 200UV dalam satu pembelian pertama  anda akan
mendapat keahlian PERCUMA. Sistem akan automatic tolak kos pendaftaran untuk
pembelian kit keahlian.

Jumlah harga produk bernilai RM800 ke atas / ada pembelian vivix untuk semenanjung
dan RM1000 ke atas / ada pembelian vivix untuk Sabah dan Sarawak akan mendapat POS PERCUMA. Sistem akan automatic kira segalanya. 

saya sertakan disini alamat branch yang SAH :



1. Shaklee Malaysia Home Office
 Shaklee Products (M) Sdn Bhd
 A-3A-02, Empire Tower
 Empire Subang
 Jalan SS16/16
 47500 Subang Jaya
 Selangor Darul Ehsan.
 Tel : 603-5622 3188
 Fax: 603-5622 3199 (Customer Service)
 email : customerinquiry@shaklee.com.my
 Business Hours
 Monday to Saturday: 10:00 a.m. to 7:00 p.m.


2. Kuala Lumpur
No. 32, Jalan Rampai Maju 3,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027
 Monday to Friday:
 10:00 a.m. to 7:00 p.m.
 Saturday (1st & 3rd):
 10:00 a.m. to 7:00 p.m


3. Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
Tel: 604-397 4325
Fax: 604-397 4324
 Monday to Friday:
 10:00 a.m. to 7:00 p.m.
 Saturday (1st & 3rd):
 10:00 a.m. to 7:00 p.m


4. Ipoh
32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263
 Monday to Friday:
 10:00 a.m. to 7:00 p.m.7
 Saturday (1st & 3rd):
 10:00 a.m. to 7:00 p.m


5. Johor Bahru
14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru.
Tel: 607
-352 5188
Fax: 607
-352 4188
 Monday to Friday:
 10:00 a.m. to 7:00 p.m.
 Saturday (1st & 3rd):
 10:00 a.m. to 7:00 p.m.


6. Kota Bharu
319, Section 25, Bandar Kota Bharu,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
 Tel: 609
-747 8688
 Fax: 609
-747 7711
 Sunday to Thursday:
 10:00 a.m. to 7:00 p.m.
 Saturday (1st & 3rd):
 10:00 a.m. to 7:00 p.m.


7. Kota Kinabalu
Lot 4.1, Neutron Point,
Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat,
88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088
-393 848
Fax: 6088
-393 851
 Monday to Friday:
 10:00 a.m. to 7:00 p.m.
 Saturday (1st & 3rd):
 10:00 a.m. to 7:00p.m


UNTUK MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE anda boleh WALK INI DI 7 BRANCH SHAKLEE yang saya senaraikan di atas ATAU boleh ODER MELALUI ONLINE di laman WEB SHAKLEE sekiranya anda sudah menjadi ahli jika belum anda boleh hubungi saya untuk MENJADI AHLI SHAKLEE....   :)




anda berminat dengan    SET ANK ECZEMA  jom dapatkan terus disini  :)

mar ~ MTBE ~ 013-9194486

Isnin, 13 Oktober 2014

SEGMEN 12 JAM BLOGLIST #11 Mialiana.com



Assalamualaikum  semua...
hari  ini kekurangan idea kerana sedikit ujian datang melanda...
so..utk hidupkan blog ini sy join contest nie...
sesiapa yang nak sertai just ikut aja syarat dan arahan dibawah... :)

gudluck dear!!!





Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

CARA NAK PASTE CODING ENTRY 



Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Ahad, 12 Oktober 2014

Khasiat Surah Al-Waqiah,amalan dan petua

bismillahirrahmanirrahim...
telah lama saya peram entry ini...
tak tahu ape lagi yang masih kurang...
tapi hari ini saya putuskn bahawa semakin saya bertangguh semakin saya tak tahu kat mana lagi kurangnya..

jemput baca dan amalkan  baca surah al-waqiah...semoga allah makbulkan doa kita semua...:)Amin




Di dalam surah Al-Waqiah terkandung beberapa fadhilat dan khasiat, antara lain:
 .
1.  Mereka yang membacanya sebagai wirid, Insya’Allah akan beroleh kesenanganselama-lamanya.
2.  Bila orang membiasakan membaca surah ini setiap malam satu kali, maka diadijauhkan dari kemiskinan selamanya.
3.  Mereka yang membacanya sebanyak 14 X setiap lepas Solat Asar, Insya’Allah akan dikurniakan dengan kekayaan dan rezeki yang berlimpah ruah.
4.  Jika dibaca surah ini sebanyak 41 X dalam satu majlis, Insya’Allah ditunaikan segala hajatnya khususnya yang berkaitan dengan rezeki.
5.  Menjadi orang kaya yang sentiasa bersyukur, amalkan membaca surah ini sebanyak 3 X selepas Solat Subuh dan 3 X selepas Solat Isyak. Insya’Allah tidak akan berlalu masa setahun itu melainkan ia akan dijadikan seorang yang hartawan lagi dermawan.
6.  Amalan orang-orang sufi, supaya dilimpahkan rezeki; Insya’Allah berhasil:

  • Hendaklah berpuasa selama seminggu bermula pada hari Jumaat.
  • Selepas tiap solat fardhu bacalah Surah Al-Waqiah sebanyak 25 kali sehinggalah sampai pada malam Jumaat berikutnya.
  • Pada malam Jumaat berikutnya, selepas solat Maghrib bacalah Surah Al-Waqiah sebanyak 25 kali dan selepas solat Isyak sebanyak 125 kali.
  • Diikuti dengan selawat ke atas Nabi sebanyak 1000 kali.
  • Setelah selesai, hendaklah ia memperbanyakkan sedekah.
  • Kemudian amalkanlah Surah Al-Waqiah ini sekali pada waktu pagi dan petang.
7.  Selepas solat Isyak, ambillah segelas air lalu bacalah Surah Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqi’ah, ayat 35-38 sebanyak 7 X. Tiup dalam air danminum. Dalam hati, niat untuk menjaga kecantikan diri dan kebahagiaan rumahtangga kita.

Makna Surah Al-Waqi’ah Ayat 35-38 ialah : “Sesungguhnya, Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa. Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh), yang tetap mencintai jodohnya serta yang sebaya dengan umurnya.”

8.  Surah Al-Waqiah ini jika dibaca di sisi mayat atau orang yang sedang nazak, Insya’Allah di permudahkan untuk roh keluar dari jasadnya. Jika dibaca disisi orang sakit,diringankan kesakitannya. Jika di tulis, kemudian dipakaikan kepada orang yang hendak bersalin, Insya’Allah segera melahirkan dengan mudah. Boleh juga dibaca di sisi orang yang hendak bersalin sebagai selusuh.
 .
.
Petua Kaya Syeikh Abi’l Abbas

Menurut As’Syeikh Abi’l Abbas katanya;  Dengan mengamalkan seperti berikut, Insya’Allah, ia akan menjadi orang kaya.
 .
1.  Bila hendak mengamalkan surah Al- Waqiah ini, terlebih dahulu berpuasa selama 7 hari, di mulai pada hari Jumaat berakhir pada hari Khamis. Buka puasanya hanya makan sayur-sayuran / tumbuhan sahaja (tidak memakan sesuatu yang bernyawa seperti tidak makan ikan, daging, segala haiwan).
2.  Dalam 7 hari itu, sesudah solat fardhu, membaca surah Al-Waqiah sebanyak 25 X. Apabila bacaan tersebut di mulai setelah solat fardhu Subuh pada hari Jumaat pertama, maka diakhirilah pembacaan Al-Waqi’ah itu pada setelah fardhu Isyak pada Jumaat berikutnya.

3.  Pada malam Jumaat terakhir ini hendaklah membaca surah Al-Waqiah sebanyak 125 X, kemudian berselawat 1000 X.

Insya’Allah, dengan mengamalkan surah Al-Waqiah seperti yang diberitahu dalam hadis-hadis Nabi SAW, kita akan memperolehi rezki yang banyak, supaya kita dapat menolong dan membantu orang lain yang memerlukan bantuan dan memperbanyakkan lagi amal jariah kita supaya dapat dibawa ke sana nanti.
Bacalah surah Al-Waqiah ini dengan hati yang ikhlas memohon rezki dariNya. Jangan berniat untuk kaya di dunia yang sementara. Dalam niat kita dengan rezeki yang banyak kita dapat beribadat kepadaNya dan membuat amal jariah. Barulah Allah SWT memperkenankan doa-doa kita.

baca selanjutnya...


semoga info ini dapat membantu  anda semua menjadi seorang jutawan dunia dan akhirat...




jom klik...




sekiranya anda memerlukan suplemen shaklee 

sila hubungi saya di > 013-9194486

mar # mtbe

Sabtu, 11 Oktober 2014

SIAPAKAH YANG MEMERLUKAN VITAMIN E??

salam sejahtera semua pembaca tersayang...'

terima kasih kerana sudi berkunjung kesini & memberi support pada saya  yang masih baru lagi dalam dunia blogging...

saya ingin lagi bercerita tentang vitamin e yang hot ini...

mungkin ade sesetengah yang bertanya apakah  yang akan terjadi jika kita kekurangan vitamin E...

Jumaat, 10 Oktober 2014

VITA E COMPLEX

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM....

hari nie nak bercerita pasal VITAMIN E yang SHAKLEE punye...

- Menolong melawan penuaan pra matang pada kulit
- Anti-oksidan - menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas
- Menyokong prestasi otot & mempercepatkan pemulihan sel kulit

kerana saya dah jatuh cinta pada brand shaklee nih...200% keyakinan saya yang shaklee adalah selamat semulajadi & berkesan...

TAPI... tak dilupakan juga bahawa setiap penyembuhan adalah dari YANG MAHA KUASA ALLAH TAALA...
jika tak diizinkan oleh-NYA maka tak akan sembuh...
kita WAJIB berusaha...

okay return to topik asal...



FAKTA SEBENAR TENTANG BADAN KITA

Rabu, 8 Oktober 2014

KEPUTIHAN,RAWATAN & PENCEGAHAN

hye semua....

hari nie terlalu banyak sangat idea..

tangan pon daa seram sejuk je duk menaip nie :)

mencurah curah idea...

okay now back to topik..

keputihan , rawatan & pencegahan

pada semua wanita masalah keputihan nie ibarat igauan ngeri kan??

saya pernah alaminya but now saya daa bebas 

dari mimpi ngeri nie...

okay...

1st...mungkin ade sesetengah yang tak tahu kan...
apa keputihan ni??


TIPS UNTUK SEGALA HAJAT

assalamualaikum semua pembaca blog saya
terima kasih kerana sudi menjenguk blog yang tak seberapa ini... :)

hari ini saya nak berkongsi sedikit tips selepas subuh
yang dikongsikan dari  abang MMR


“ Jangan tinggalkan dua amalan sunnah selepas solat Subuh dan Magrib”


Pertama : Membaca sebanyak 10 kali, dalam keadaan masih duduk tahiyat akhir dantidak berkata-kata, sehingga selesai bacaan :

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ, لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ, يحيي ويميت, وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

     “ Tiada tuhan melainkan Allah Yang Maha Esa, tiada sekutu bagiNya. BagiNya segala kerajaan dan segala pujian. Dialah yang menghidupkan dan mematikan, dan Dialah yang Yang Maha Berkuasa atas segala sesuatu.”




Kedua : Membaca sebanyak tujuh kali, sebelum berkata-kata  sehingga selesai bacaan :

اللَّهُمَّ أَجِرْني مِنَ النَّار

“ Ya Allah, peliharalah aku daripada api neraka.”


Boleh juga membaca :

اللَّهُمَّ أَجِرْنَا مِنَ النَّار

“ Ya Allah, peliharalah kami daripada api neraka.”



Apakah fadilat amalan yang pertama? 

Selasa, 7 Oktober 2014

TENTANG DAGING MERAH

assalamualaikum semua...
terima kasih kerana berkunjung ke blog saya ..
saya percaya  anda semua masih lagi dalam mood raya kan,,
kenduri pon ade lagi sesetengah kedai pun ade lagi yang tutup kan..

okay...


saya nak kongsikan dengan anda semua 
tentang 
daging merah
kita memang tak dapat nak lari dari hakikat kan??
sempena eiduladha nie..
setiap hari adalah menu daging...
daging singgang,daging gulai,daging bakar..



ehsan dr en google semalam tak sempat ambil gambar 
sibuk membantu

ecece..hehe  :)







jom baca sedikit info tentang daging merah ini..

MANFAAT PROTEIN ESP SHAKLEE

salam sayang readers...

fuh...dah lame x update blogkan almaklumlaa  kengkadang sibuk mengalahkan bini PM...

gurau jerlaa.. :)

hehe sebenarnye saya masih lagi  xcited yang tak berhabisan  nih
 belum terlambat lagi  untuk saya nak war - warkan di sini bahawa 

anda smua sangat beruntung sekarang nih kerana 
SHAKLEE buat promosi 

ESP BELI 6 DAPAT 7!!!!

giler tak xcited...
serius sy cakap saya sebenarnye
dah berjangkit ngn my nanny  shaklee
setiap kali berESP 
feeling die tuh lain macam sikit...
feel gojes,flawless..
ishk tak tahulaa nak cakap
mungkib sebab saya 
yang ber ESP kn???

haa...
anda nak cuba tak??

kalau anda nak feel macam saya silalaaa
call saya yee..
saya akn bantu anda dapatkan feel
anda  rasai sendiri 
BONUS dari feel 
anda tue....
:)


ingin saya share sikit disini 
manfaat ESP NIh..

Rabu, 1 Oktober 2014

TIPS KESIHATAN IBU & ANAK

ASSALAMUALAIKUM BLOGGERS..

hari nie sangat sangat xcited

kenapa??

shaklee promosi bulan nie sangat mengujakan...

MEALSHAKES masih lagi berjalan buy 3 get 4

dan..

ESP buy 6 get 7
fuh cayalah...

esp nie memang sangat sangat hot item..

jadi kegilaan ramai..

tahu kenapa??

sebab..

esp nie sangat sesuai untuk semua peringkat umur 
  
tak kira lelaki @ perempuan ..

kecuali bdk bawah 1 tahun... 

saya sangat sukakan esp nie sebab  selain untuk kenyangkan perut

saya jugak gnakan untuk kecantikan , masker...

siapa yang NAK..

kekal muda

kulit berseri & anjal

hilangkan parut & pigmentasi 

rendahkan kolesterol...

sangt sangat sesuai ambil ESP NIH...

lelaki yang nak pulihkan prostat boleh jugak ambil esp nih..

nak cegah osteoporosis

untuk kesuburan..

kuatkan kuku...

banyak... banyak sangat kelebihan ESP NIH...

rugi sangat kalau tak borong sekarang yerla..

dengan 1 set promosi nie boleh tahan 1 tahun tau...

okay...

now story pasal kandungan ESP nih..

dalam esp nie ade..